Bijzondere boekhandel #1: Chantelivre in Parijs

Doorgaans loop ik Franse boekhandels louter binnen om er even de sfeer op te snuiven. Mijn kennis van het Frans is namelijk net wat te beperkt om te genieten van Franstalige literatuur. Boekhandel Chantelivre in Parijs vormt echter de grote uitzondering.

Chantelivre heeft namelijk een prachtige collectie prentenboeken. Weinig tekst en veel tekeningen! Ideaal om toch een beetje aan mijn Frans te schaven en me intussen te goed te doen aan visueel genot.

fables esope Martin

Het is schier onmogelijk om deze boekhandel buiten te stappen zonder boek. Je ontdekt hier immers steevast pareltjes. Bij mijn meest recente bezoekje kon ik Les fables d’Esope bijvoorbeeld niet laten liggen … Elke illustratie van Jean-François Martin is een intrigerend schilderijtje. Het boek werd bovendien stijlvol uitgegeven door Milan.

Chantelivre, 13 Rue de Sèvres, 75006 Paris

Nog geen reactie → Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.