Bijzondere boekhandel #2: The School of Life, Antwerpen

Door The School of Life een boekhandel te noemen doe ik deze plek wellicht een beetje oneer aan, want dit totaalconcept heeft een pak meer te bieden. Tegelijkertijd is de collectie boeken eerder klein. Omdat het echter om boeken gaat die je in vele andere boekhandels niet aantreft of over het hoofd ziet, laat ik deze boekenstek hier toch graag aan bod komen.

The School of Life is opgericht door schrijver-filosoof Alain de Botton. De grote broer van dit Antwerpse filiaal vind je in Londen. Zoals de naam al een beetje verklapt, draait het er hier om dat je dingen leert of ontdekt die ervoor zorgen dat je meer voldoening haalt uit je leven. Je kunt hier lessen volgen over allerlei grote thema’s als Liefde, Werk en Maatschappij vanuit een filosofische, literaire, psychologische of artistieke invalshoek.

Boeken en ander lekkers

De collectie boeken volgt dezelfde filosofie. Boeken die je leven verrijken dus, in welke betekenis ook. Uiteraard vind je hier een reeks titels van De Botton zelf, maar ook tal van andere mooi uitgegeven, filosofisch of psychologisch getinte werken sieren de boekenwand.

Naast boeken kun je hier ook schriftjes, potloden en andere leuke cadeautjes kopen. En wat helemaal fijn is: je kunt van al dit moois genieten bij een kopje koffie met een taartje erbij of bij een eenvoudige lunch. Dus ook wie niet zo geïnteresseerd is in de lessen, moet hier zeker eens binnenlopen. Een rustige oase in de stad, waar je ‘goede ideeën voor het dagelijkse leven’ vindt.

The School of Life Antwerpen, Muntstraat 2, 2000 Antwerpen

Nog geen reactie → Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.