De playlist van ‘Is liefde lastig?’

Muziek speelt een belangrijke rol in mijn kersverse jeugdroman. Lisse, Tino, Ada en Seb – de vier hoofdpersonages van Is liefde lastig? – verbinden muziek met herinneringen, zoeken er hun toevlucht in op momenten dat het tegenzit, of genieten er met volle teugen van.

Her en der duiken er in het boek verwijzingen op naar bekende of minder bekende muziekstukken en songteksten. Elk personage is anders, dus dat geldt uiteraard ook voor de muziekgenres waar ze naar luisteren. Van Bach en Rachmaninov, over Feist en Mumford & Sons tot bij Netsky en Stromae.

Ben je benieuwd naar alle muziekstukken die in het boek voorkomen? Ik stelde op youtube de speellijst ‘Is liefde lastig?’ samen met alle nummers uit het boek, netjes in de juiste volgorde. De reclameboodschappen die ertussen sluipen zul je er helaas wel moeten bijnemen … Veel luisterplezier!

Nog geen reactie → Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.