Is liefde lastig? – mijn eerste jeugdroman – vliegt uit

Mijn eerste young adult-roman Is liefde lastig? ligt al een poosje in de boekhandels, maar afgelopen zondag hielden we het boek officieel boven de doopvont. Tijdens de fijne boekvoorstelling sprak uitgever Marita Vermeulen van De Eenhoorn mooie woorden en zo stuurde ze het boek met een aanmoedigende duw de wereld in.

Zelfs na de publicatie van een hele rist kinderboeken, is zo’n eerste jeugdroman toch nog erg spannend. De personages hebben zo lang in mijn hoofd gewoond, dat het nu even wennen is aan het idee dat ze bij andere lezers onderdak vinden. Al vertrouw ik er graag op dat ze goed onthaald zullen worden …

De eerste recensies, die onder andere hier en hier en hier op het net zijn opgedoken, maken me in ieder geval al erg gelukkig, net als de enthousiaste reacties tijdens de boekvoorstelling. Maar ik ben natuurlijk benieuwd naar alle lezerservaringen (ook de kritische … :-). Laat dus gerust weten wat jij vindt van Is liefde lastig?!

10 reacties → Geef jouw reactie

Wat fijn dat je ook een blog over je lees- en schrijfactiviteiten hebt nu! Veel succes nog met de promotie van je eerste YA-roman. Over zo’n mooi boek kon ik alleen maar lovend zijn :-)

Dank je wel! Wachten op de eerste reacties na de publicatie van een nieuw boek is toch weer altijd heel spannend… Je fijne recensie maakte me dus meteen dolgelukkig! :-)

Dag Reine,

ik heb zojuist in drie dagen tijd Is Liefde Lastig? uitgelezen!
Ik zag jouw jouw boek in de boekhandel liggen en het sprak me meteen aan. Eindelijk eens een jeugdroman die zich afspeelde in Vlaanderen (:
Je personages, de manier waarop je verschillende verhaallijnen samenvloeit en de mooie quotes zijn echt prachtig en inspirerend! Je mag trots zijn op een boek als dit. Ik kon werkelijk niet stoppen met lezen en ik kon mezelf zo erg vinden in Lisse!
Heel veel groetjes,
Eva

Dag Reine,

Ik heb jouw boek gelezen en vond het echt super goed!! Daarom houd ik er ook mijn boekbespreking over. En daarvoor heb ik nog een vraag. Wat is jouw lievelingsfragment uit het verhaal?
Leesgrage groetjes,
Lena

Dag Lena, dank je wel voor je fijne reactie! Het doet me veel plezier om te lezen dat je van mijn boek genoten hebt. Het is moeilijk om zelf een favoriet fragment te kiezen, maar spontaan denk ik aan het moment waarop Lisse samen met Carlos op het terras zit (p. 45-48) en ze verwacht dat haar verliefdheid eindelijk beantwoord zal worden. Ik denk dat iedereen weleens zo’n spannend moment meemaakt, dat begint met heel veel hoop, maar eindigt in teleurstelling omwille van foute verwachtingen … Nu ben ik stiekem ook wel benieuwd naar jouw favoriete fragment ;-) Veel succes met de boekbespreking! Hartelijke groet, Reine

Hoi Reine,

Ik heb jouw boek in één ruk uitgelezen. Ik vond het een geweldig boek.
Ik kon mezelf ook wel een beetje terug vinden in het boek. Ik noem Lisse en ik doe ook aan voordracht waarin ik me totaal kan uitleven.
Als opdracht voor mijn boekbespreking moet ik een ander einde voor het verhaal verzinnen en dat vind ik moeilijk omdat dit einde van het verhaal zo goed is.
Kan jij mij enkele tips geven?

Dag Lisse, mooie naam heb jij! ;-) Het doet me plezier dat je het boek graag gelezen hebt. Ik denk dat je voor het alternatieve einde voor het verhaal verschillende richtingen uit kunt. Misschien kun je het einde minder ‘open’ maken en verder invullen wat er nog gebeurt met Seb en Lisse. Of misschien komt Seb om een of andere reden toch niet opdagen. Waarom is dat dan zo? En hoe reageert Lisse? Wat vaak helpt als je moet schrijven, is even brainstormen. Schrijf snel op wat er allemaal in je gedachten opduikt. Het maakt niet uit of het goede ideeën zijn of niet. Schrijf zonder na te denken. Pas daarna kun je rustig bekijken welk idee de moeite waard is om uit te werken. Veel succes!

Hoi Reine,

Als eerst wou ik jou bedanken voor dit prachtig verhaal! Dankzij jouw verhaal heb ik eindelijk antwoorden gekregen over liefde waarop niemand me een antwoord kon geven.

Het was een heel mooi verhaal en op pagina 252-253 moest ik bijna huilen! Zo ontroerend was het dus! “Haar leven was vol en mooi. Haar leven was Max.” Wat een mooie zin!

Het is de eerste keer dat ik zo een leuk boek voor school moet lezen. Ik vond het echt zeer interessant en superspannend! Korte hoofdstukjes zoals deze vond ik ook heel goed, want hierdoor wou ik altijd blijven verder lezen en dacht ik:”k zal nog een hoofdstukje lezen” enz… Ik vind het echt jammer dat ik het boek al uit heb en ik mis al die personages al!

Had jij toevallig een idee voor het einde van het verhaal? Ik zou jouw eindversie graag horen!

Ik ben zelf een boek aan het schrijven en jouw schrijfstijl heeft me daarbij zeer goed geholpen.

Denk je dat je nog een jeugdboek voor de 14+ zal schrijven? Ik zou het heel erg leuk vinden. Nog eens bedankt om zoveel tijd in dit boek te hebben besteden. Je bent er echt in geslaagd om er een prachtig verhaal van te maken.

Is liefde lastig?
“Ja heel lastig…”

Louise

Dag Louise, wauw! Dank je wel voor zo’n mooie, lieve reactie op mijn boek. Daar doe je me echt ongelofelijk veel plezier mee. Heel fijn dat je het zo graag gelezen hebt. Het einde van het verhaal heb ik een beetje ‘open’ gelaten, omdat je in de liefde en relaties ook niet altijd weet hoe het verder zal lopen. De onzekerheid die de personages op het einde misschien nog voelen, wilde ik voor een stuk doorgeven aan de lezer. In gedachten kan de lezer zelf invullen hoe het met hen verder gaat. Of ik zelf concreet in gedachten had hoe het verder zou gaan met de personages? Eigenlijk niet echt. Al wens ik hen wel allemaal het mooiste toe :-) Op je tweede vraag, of ik nog een boek voor 14+ zal schrijven, wil ik graag volmondig ‘ja’ antwoorden. Tussen ons gezegd en gezwegen: ik ben op dit moment aan een nieuwe jeugdroman aan het werken, maar ik ben er nog een beetje op aan het zwoegen ;-) Hopelijk wordt het snel een ‘echt’ boek. Houd dit blog dus zeker in de gaten. Als er een nieuw boek komt, zul je er hier zeker wat over horen. Ik wens jou ook heel veel schrijfplezier toe! Lieve groet, Reine

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.