Bijzondere boekhandel #3: Londen!

Voor elke boekenliefhebber die een beetje Engels leest, is Londen een waar paradijs. Ik ben zo verkikkerd op de boekhandels in de Britse hoofdstad dat we er tussen kerst en nieuw een speciaal minitripje voor planden. Ik stel jullie graag mijn drie favorieten voor.

Foyles

Laat me maar meteen met de koning der boekhandels beginnen. De flagshipstore van Foyles telt maar liefst vier verdiepingen vol boeken, plus nog een extra verdieping met een café om bij een kopje koffie of thee te genieten van al je nieuwe aanwinsten.

Bij vorige bezoekjes aan Londen had Foyles mijn hart al gestolen, maar nu de boekhandel een nieuwe locatie heeft (slechts een paar ‘huizen’ verder dan de oude), schittert hij als nooit tevoren. Het aanbod is enorm, maar de open architectuur maakt alles overzichtelijk.

Heerlijk om te zien: tussen de boeken staan tal van bankjes waarop mensen rustig zitten te lezen. Een schrijvershart zou van minder sneller gaan slaan!

Foyles, 107 Charing Cross Road, London

Foyles 2

London Review Bookshop

In de wijk Bloomsbury vind je deze boekhandel die dezelfde geest uitstraalt als de London Review of Books. Een stuk kleiner dan Foyles, uiteraard, maar met een mooi assortiment. Liefhebbers van de betere fictie en non-fictie komen hier ongetwijfeld aan hun trekken.

Wat deze boekhandel extra aantrekkelijk maakt is de aanpalende London Review Cake Shop die onder andere verfijnde thee en huisgemaakt gebak serveert. Verwacht je er aan een gezellige drukte.

London Review Bookshop, 14 Bury Place, London

London Review Bookshop

Daunt Books

Omdat ons recentste tripje maar erg kort was, zijn we helaas niet tot bij Daunt Books geraakt. Toch kan ik deze prachtige boekhandel in dit lijstje niet onvermeld laten. Ik beroep me dus even op – nog erg levendige – herinneringen aan vorige bezoekjes.

Daunt Books ligt in de gezellige wijk Marylebone. Deze boekhandel straalt Edwardiaanse klasse uit en is vooral interessant voor wie op zoek is naar reisliteratuur. Al is het aanbod aan fictie, kookboeken, kunstboeken en kinderboeken ook beslist niet klein. De gedroomde plek om te genieten van echte boekencharme.

Daunt Books, 83 Marlyebone High Street, London

Daunt books

Wie heeft er nog andere Londense boekhandeltips?

6 reacties → Geef jouw reactie

De foto’s doen me watertanden! Bedankt voor het lijstje, ik voel mijn leeskoorts stijgen. London calls! : )

Wat leuk, die typisch Engelse gevels :)
In London liepen wij door Cecil Court, een straat tegen waarin allemaal boekhandels bij elkaar zitten! Eentje is bijvoorbeeld helemaal gewijd aan spirituele boeken, van allerlei religies en overtuigingen. Het is niet ver van Trafalgar Square, waar Waterstones zit met een paar verdiepingen boekwinkel en café.

Ja mooi hè, die gevels :-) In Waterstones kwamen we ook. Inderdaad ook een heel grote winkel, maar minder mooi dan Foyles, vind ik. Cecil Court ken ik nog niet… Dank voor de tip!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.