Vlaamse Week tegen Pesten + giveaway kinderboek!

Van 30 januari tot 5 februari loopt in Vlaanderen de Week tegen Pesten 2016. Zo’n week zou overbodig moeten zijn, maar is dat helaas niet. Meer dan 30.000 jongeren worden jaarlijks in Vlaamse scholen op intense manier gepest, zo zegt de campagnewebsite. 30.000? Dat is verschrikkelijk veel!

Pestproblemen zijn vaak ontzettend complex, dus ik ben niet zo naïef om te geloven dat boeken over pesten de problemen zomaar kunnen oplossen. Maar ik ben er wel van overtuigd dat kinder- en jeugdboeken kunnen helpen om het onderwerp bespreekbaar te maken in klassen en gezinnen. Hopelijk met een positief effect …

Win het kinderboek ‘Lev?’

Enkele jaren geleden schreef ik het boek Lev?, over een jongen die wil opkomen voor een klasgenootje dat gepest wordt. Het boek kan gelezen worden door kinderen vanaf acht jaar. Naar aanleiding van de Vlaamse Week tegen Pesten geef ik graag twee exemplaren van Lev? weg.

Wat moet je doen?

Er zijn twee manieren om te winnen. Ofwel reageer je op deze blogpost met een boekentip voor kinderen of jongeren over ‘pesten’, ‘discriminatie’ of ‘anders-zijn’ (vermeld misschien ook even voor welke leeftijd het boek bedoeld is), ofwel like je mijn pagina op Facebook en het bericht over de Vlaamse Week tegen Pesten. Wie op beide manieren deelneemt, maakt natuurlijk meer kans.

En als jullie dit bericht delen op sociale media, vind ik jullie extra lief ;-)

Deelnemen kan tot en met 29 januari 2016. Op 31 januari maak ik de winnaars bekend. Houd daarvoor mijn blog of mijn Facebook-pagina in de gaten! De boeken worden enkel verstuurd naar een adres in België of Nederland.

2 reacties → Geef jouw reactie

Wat een mooi initiatief! Het beste boek dat ik ooit las over pesten was ‘Antichrista’ van Amélie Nothomb. Ik las het toen ik een jaar of 16 was, het is dus vooral voor iets oudere jongeren bedoeld. Het hoofdpersonage, Blanche, is 17 jaar. Ze is vrij eenzaam aan de universiteit tot ze de populaire Christa leert kennen. Wat volgt, is een soort vergiftigde vriendschap, waarbij Christa ook steeds meer beslag gaat leggen op de ouders van Blanche. Het gaat over een heel geraffineerde vorm van pesten. Gelukkig komt er nog een verrassende ommekeer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.