Jeugdboekenweek zorgt voor lestips bij mijn boek

Van 5 tot 20 maart 2016 is het weer Jeugdboekenweek, hét moment waarop kinder- en jeugdboeken eventjes al de aandacht krijgen die ze eigenlijk een heel jaar lang verdienen. Met als slogan ‘Weg van de stad’ denkt de Jeugdboekenweek dit jaar na over steden en dorpen, natuur en cultuur, diversiteit en duurzaamheid.

Wat een mooi toeval dat ik een kinderboek heb geschreven dat helemaal bij die thema’s past! De ontdekking van Fleur gaat over een meisje dat verhuist van een bruisende stad naar een afgelegen dorpje. Aanvankelijk vindt ze dat maar niets, tot ze een bijzonder schriftje op het spoor komt dat het vertrekpunt is van een heuse ontdekkingstocht.

Het is de medewerkers achter de Jeugdboekenweek niet ontgaan dat dit boek perfect aansluit bij het thema van 2016 en dus namen ze het boek op in hun lijstje met boekentips voor 6- tot 9-jarigen. Joepie! En wat nog leuker is: ze lieten enkele redactieleden uit het onderwijs lessuggesties schrijven bij mijn boek.

Als ik zelf een leerkracht was, ik zou er onmiddellijk mee aan de slag gaan ;-) Allerlei leuke activiteiten helpen de kinderen om na te denken over onder andere de ‘groene’ thema’s in het boek: vegetarisch eten, duurzaam leven, tuinieren … Maar ook een speurtocht, een schapenspel en een theateropdracht komen aan bod.

Ben je zelf leerkracht? Neem dan zeker eens een kijkje bij de lestips! Ken je leerkrachten? Speel hen gerust deze informatie door :-)

Nog geen reactie → Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.