Bijzondere boekhandel #4: ’s Hertogenbosch

Een mooie boekhandel ontdekken bezorgt me altijd een licht euforisch gevoel. Enkele dagen geleden waren we twee dagen in ’s-Hertogenbosch in Nederland. De eerste dag bereidde mijn vriend een concert voor en het regende pijpenstelen.* Gelukkig bleek Boekhandel Adr. Heinen het perfecte toevluchtsoord voor mij.

boekhandel Heinen

Deze grote boekhandel telt verschillende verdiepingen en heeft een mooie collectie romans, kinderboeken, young adult, kookboeken, reisboeken, poëzie, filosofie… Je bent er een poosje zoet, en dat lijken de uitbaters te beseffen: op elke afdeling vind je stoelen en soms tafeltjes, zodat je het aanbod rustig kunt verkennen. Wie nood heeft aan een uitgebreidere pauze kan terecht in de lunch- en tearoom die bij de boekhandel hoort.

Je moet al een boekenliefhebber met heel veel karakter zijn om deze heerlijke plaats zonder een boek te verlaten ;-)

Nooit genoeg

Goede boekhandels en boeken kunnen er niet te veel zijn. Bijzonder leuk dus om te ontdekken dat Den Bosch ook nog een boekhandel heeft die zich specifiek op kinderboeken focust. Kinderboekwinkel Nooitgenoeg is een kleine, maar gezellige winkel met een prachtig assortiment kinder- en jeugdboeken. Ik was natuurlijk vooral in mijn nopjes toen ik ontdekte dat mijn eigen Lam en Loebas, kleine koks er in het rek staat …

kinderboekwinkel Nooitgenoeg

* Een dag later was het stralend weer, waardoor ik toch enkele zonnige foto’s kon maken.

7 reacties → Geef jouw reactie

Die fietstas met Rupsje Nooitgenoeg is gaaf!
Ik was laatst ook in Den Bosch en heb niets gekocht bij Adr. Heinen… wel lekker rondgesnuffeld :)

Ha, dan heb je meer karakter dan ik! ;-) Ik wilde eigenlijk ook alleen maar rondsnuffelen, maar stapte toch buiten met een boek en twee notitieschriftjes…

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.