Bijzondere boekhandel #6: Donner, Rotterdam

Tussen mijn vele lezingen voor de Jeugdboekenmaand, zíjn concerten en repetities, en de ‘gewone’ werkdagen door, planden mijn vriend en ik nog eens een dag voor ons tweetjes. We hebben al een poosje een zwak voor Rotterdam, vooral omdat we daar heel graag eten bij Spirit, een waanzinnig vegetarisch en biologisch buffetrestaurant. Maar Rotterdam heeft meer te bieden dan lekker eten alleen. Een stop bij boekhandel Donner hoort er in elk geval ook bij.

Deze boekhandel, die gevestigd is in het voormalige bankgebouw van de Rotterdamsche Bank, is zeker niet de mooiste die ik al ben tegengekomen. Het uitgestrekte pand met gekleurd tapijt doet wat vreemd aan en mist een vleugje charme. Toch vind ik het fijn toeven bij Donner. Dat heeft niet in het minst te maken met het zeer ruime aanbod. De afdeling kinder- en jeugdboeken is bijvoorbeeld echt groot. Young adult-romans zijn zowel in het Nederlands als in het Engels in groten getale aanwezig. Maar ook voor reisboeken, romans, kookboeken, poëzie, tijdschriften en ander leesvoer kun je hier natuurlijk terecht.

Naast boeken vind je in deze winkel ook allerlei hebbedingetjes, een muziekafdeling en een hoekje om wat te eten en te drinken. Dat minder charmante uiterlijk is Donner dus helemaal vergeven. Het is de inhoud die telt. En inhoud heeft deze boekhandel ruim voldoende.

3 reacties → Geef jouw reactie

Die moet ik onthouden als ik nog eens in Rotterdam kom.
De mooiste boekhandel die ik al bezocht heb is Waanders in de Broeren te Zwolle. Ook een aanrader.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.