Uitgelezen #1: Boven op de berg – Helemaal overstuur – Do pause

Het is geen geheim: uitvoerige boekentips schrijven voor dit blog komt er veel te weinig van. Toch wil ik jullie graag af en toe wijzen op boeken die ik met veel plezier gelezen heb. Daarom roep ik een nieuwe rubriek in het leven: Uitgelezen. Daarin zal ik telkens drie à vier boeken tonen met een korte toelichting erbij. En uiteraard neem ik me stellig voor om zo nu en dan toch nog een uitgebreidere boekentip te schrijven :-)

Maar nu dus eerst drie uitgelezen boeken!

Boven op de berg

Een fijnzinnig, filosofisch verhaal met al even fijne illustraties. Mevrouw Das en katje Kiki zijn prachtig uitgewerkte figuurtjes. Er staat niet heel veel tekst in dit boekje en toch zegt het zoveel: over vriendschap, over het leven en over (leren) genieten van kleine dingen. Ontroerend én grappig. Voor kinderen vanaf een jaar of 5.

Marianne Dubuc (tekst en illustraties), 2019, Querido.

Helemaal overstuur

Dit leesboek voor kinderen vanaf 9 jaar belicht de bijzondere vriendschap tussen Lenn en Mo. Lenn mist zijn vader, die hij sinds de scheiding niet meer heeft gezien, en Mo kan niet fietsen terwijl ze met de klas een fietstocht moeten maken. Gelukkig steunen de jongens elkaar door dik en dun. Ondanks de zware thematiek van gescheiden ouders, is dit een lichtvoetig verhaal. Het werd knap opgebouwd en geeft met humor en uitgepuurde zinnen treffend de vriendschap tussen Lenn en Mo weer.

Sofie De Moor (tekst) en Esther Platteeuw (illustraties), 2019, De Eenhoorn

Do Pause – You are not a To Do list

Een nieuw boekje in de reeks ‘Do Books’, waarin de auteur uitlegt waarom het zo belangrijk is om op tijd en stond te pauzeren: van een adempauze in een conversatie, over een rustpunt in een drukke werkweek, tot een heuse ‘sabbatical’. Met concrete tips. Verwacht van dit boekje geen wereldvernieuwende inzichten, maar wel een stimulans om je eigen leven even onder loep te nemen.

Robert Poynton, 2019, The Do Book Company

 

één reactie → Geef jouw reactie

Leuke nieuwe rubriek! Eerder kocht ik al ‘Do – breathe’ op aanraden van jou. Was toen een aangename verrassing :-)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.