Elke dag een gedicht

De kerstman kwam vroeg dit jaar. Gisterenavond stond de postbode aan de deur met deze twee boeken vol gedichten. Sowieso een mooi cadeautje. Wat het nog mooier maakt, is dat beide bloemlezingen poëzie van mijn hand bevatten :-)

In Langs de lange lindelaan gaven Arie en Romy Boomsma een plekje aan mijn gedicht ‘Vertrek’, dat oorspronkelijk verscheen in Liever lief. In Ik wou dat ik een vogel was belandden maar liefst drie gedichten uit mijn kinderdichtbundel Ahoy!

Beide bloemlezingen zijn mooi uitgegeven. Langs de lange lindelaan is een klein boekje dat vraagt om knusse (voor)leesmomenten. Ik wou dat ik een vogel was is dan weer een bijzonder lijvig boek, waarin voor elke dag van het jaar een natuurgedicht staat, passend bij de seizoenen én voor jong en oud. Het ideale boek om meteen een mooi voornemen te maken voor het nieuwe jaar: elke dag – ’s morgen of ’s avonds – een gedicht voorlezen voor je kinderen, je partner of gewoon voor jezelf. De wereld kan wat extra poëzie gebruiken, toch?

Hier leg ik uit waarom poëzie voorlezen zo goed is voor je kinderen, en ik geef meteen een aantal tips om kinderen warm te maken voor poëzie.

Nog geen reactie → Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.