Bijzondere boekhandel #8: Luddites, Antwerpen

Mooie onafhankelijke boekhandels zijn er wat mij betreft nooit genoeg, en dus ben ik blij dat Antwerpen een pareltje rijker is. Luddites Books & Wine combineert een stijlvolle boekhandel met een wijnbar. De boekhandel opende niet lang voor de coronalockdown en had dus niet bepaald een gemakkelijke start. Maar nu kun je weer heerlijk snuisteren tussen de boeken, en komende week gaat de wijnbar terug open.

Wat Luddites uniek maakt is het ruime aanbod aan Engelstalige boeken. Al is het Nederlandstalige aanbod ook beslist de moeite waard. Op de benedenverdieping vind je een uitgelezen selectie kinderboeken (ik ontdekte er onder andere mijn eigen Alleen Zacht ;-) ) en boven – bij de wijnbar – staat een rek kook- en tuinboeken, mooi gerangschikt op kleur.

Dat gevoel voor esthetiek is in de hele winkel zichtbaar. De donkerbruine boekenkasten mét laddertjes roepen een gezellig bibliotheekgevoel op. Wie stilaan uitstapjes in eigen land begint te plannen, mag Luddites dus gerust toevoegen aan het lijstje!

Nog geen reactie → Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.