Over Reine

Schrijver. Dichter. Taalgek.

Drie woorden die me als gegoten zitten. Want ik ben vol van zinnen, woorden en letters. Slechts 26 verschillende tekens telt het alfabet en toch kun je er oneindig veel kanten mee op. Mijn passie? Alle mogelijkheden van die 26 letters ontdekken.

Daarom schrijf ik kinder- en jeugdboeken, verhalen voor beginnende lezers, en poëzie voor kinderen en volwassenen. Je leest meer over mijn publicaties op mijn website.

Wie goed wil schrijven, moet lezen. Geen tekst is dus nog veilig voor mij. Kinderboeken, romans, dichtbundels, kranten, blogposts, tijdschriften, non-fictieboeken, reclameposters, zelfs de lettertjes op verpakkingen van voedingswaren: ik lees wat ik te pakken krijg.

Met deze blog maak ik je graag deelgenoot van mijn taalgekte. Ik schrijf stukjes over boeiende boeken, ga op zoek naar boekhandels en andere interessante plekken voor boekenliefhebbers, ik praat over poëzie en taal, houd je op de hoogte van mijn activiteiten als schrijver, publiceer nieuw werk en geef aspirant-auteurs weleens schrijftips cadeau.

Volg me via Facebook, Pinterest, Bloglovin of Goodreads om zeker geen enkel bericht te missen!

Meer dan taal

Natuurlijk bestaat mijn leven uit meer dan woorden. Op momenten dat het schrijven niet echt wil vlotten, vind je me vaak in de keuken. Een gerecht creëren heeft wel iets weg van een gedicht componeren, maar het gaat meestal een stuk sneller én het geeft instant voldoening. Over mijn vegetarische keukenexperimenten bericht ik op mijn blog www.groeneprinses.be.

Muziek is een taal die me mateloos fascineert, maar die ik nooit helemaal vat. Gelukkig maakt mijn vriend Peter, die een voortreffelijk muzikant is, me graag wegwijs in de wereld van muziek. Een blijvende ontdekkingstocht, die me vaak inspireert.

Ter afwisseling van de vele uren aan de computer, duik ik weleens in een zwembad voor een paar baantjes. Of ik ga naar concerten, theater- en filmvoorstellingen. Bovendien probeer ik Peter zo veel mogelijk te vergezellen op zijn concertreizen. Alles wat mijn nieuwsgierigheid of creativiteit voedt, is welkom.

Tekstschrijver gezocht?

Geregeld schrijf ik verhalen, gedichten of teksten in opdracht. Er verschenen onder andere voorleesverhalen van mijn hand in Libelle Mama!, ik werkte mee aan een reeks educatieve leesboekjes voor uitgeverij Die Keure en uitgeverij Van In, en op vraag van de Vlaamse Landmaatschappij bedacht ik verhalen voor het stiltepad in natuurdomein Gerhagen.

Ben je op zoek naar een tekst op maat?
Neem gerust vrijblijvend contact met me op om een opdracht te bespreken.