Smaak, een bitterzoete verkenning — Kathy Mathys

Een uitgebreidere bespreking van dit boek verscheen op mijn kookblog de Groene Prinses, maar omdat ik zo enthousiast ben, wil ik het ook hier nog even aanstippen. Smaak is namelijk niet alleen een boek voor liefhebbers van koken en eten, maar minstens evenzeer een boek voor lezers én schrijvers.

Willen we de zinnelijke wereld in taal vatten, dan moeten we vertragen, inzoomen, de dingen kleiner maken.

Kathy Mathys

Schrijven over eten is geen sinecure. Smaken en geuren zijn vaak te vluchtig om ze treffend in woorden te vangen. Ik las dan ook met veel aandacht het stukje ‘Op zoek naar een taal’ waarin de schrijfster precies die moeilijkheid van schrijven over eten aankaart. Zelf slaagt ze er wonderwel in om haar taal te doen bruisen van zintuiglijk genot.

Lees dit boek! Al was het maar om van het prachtige woord ‘schemerzoet’ te proeven.

Smaak, een bitterzoete verkenning van Kathy Mathys, De Bezige Bij, 2015, 400 p.

Nog geen reactie → Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.