De leukste Antwerpse plekjes uit ‘Is liefde lastig?’

Het schooljaar is weer begonnen en voor de meeste mensen zit de vakantie er allicht op. Ik vind het heerlijk om de ontspannen vakantiesfeer nog even vast te houden door af en toe een uitstapje te maken in eigen (buur)land. Zelfs je eigen stad verkennen met de ‘blik van een bezoeker’ kan fijn zijn.

Voor mijn young adult-boek Is liefde lastig? ging ik geregeld op pad in mijn eigen stad. Antwerpen speelt immers een grote rol in het boek. In deze blogpost loods ik jullie graag langs enkele Antwerpse plekjes die voorkomen in het boek én die een (na)zomers bezoekje waard zijn. Sommige plekken liggen behoorlijk ver uit elkaar, dus houd er rekening mee dat je wellicht niet alles op één dag kunt bezoeken.

Den Botaniek ©Vol van zinnen

Den Botaniek (Plantentuin)

Ben je in het centrum van Antwerpen en wil je de drukte even ontvluchten? Wandel dan naar de botanische tuin in de Leopoldstraat. Je kunt er niet alleen genieten van bloemen en planten, maar ook van poëzie. In 2013 werd deze tuin door toenmalig stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen immers omgedoopt tot ‘Tuin der Poëten’. Er hangt een reeks dichtersportretten en tussen de planten ontdek je gedichten. Lisse, een van de hoofdpersonages uit Is liefde lastig?, vertoeft graag in deze tuin.

Den Botaniek, Leopoldstraat 24, 2000 Antwerpen.

de groene waterman ©Vol van zinnen

Boekhandel de Groene Waterman

‘De beste boekhandel van de stad!’ zegt Lisse in Is liefde lastig? en ik ben het met haar eens. Bezoek deze boekhandel voor de mooie collectie romans, poëzie, filosofie en kinderboeken!

De Groene Waterman, Wolstraat 7, 2000 Antwerpen.

MAS ©Vol van zinnen

Het Museum aan de Stroom (MAS)

Een museum dat met zijn opvallende architectuur al niet meer weg te denken is uit de Antwerpse skyline. Je komt hier heel wat te weten over de stad, de haven, scheepvaart en etnografische kunst. Niet in de stemming voor een museumbezoek? Neem dan, net als mijn personages, de roltrappen naar het dak van het museum voor een prachtig uitzicht over de stad.

Museum aan de Stroom, Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen.

Patine ©Vol van zinnen

The Gelato Factory + Wijnbistro Patine

Op warme dagen moet je bij The Gelato Factory soms wel even in de rij staan, maar het ijs dat ze hier verkopen is beslist de wachttijd waard. Het lekkerste ijs van de stad! Normaal gezien zou ik aanraden om je ijsje op te likken op de trappen van het Museum voor Schone Kunsten, net als in het boek, maar door restauratiewerken is dat nu niet mogelijk. Loop in de plaats naar de Lambermontplaats en kijk al smullend naar de beelden waarvan personage Tino schetsen maakt.

Niet zo gek op ijs? Ook op het terras van wijnbistro Patine is het goed toeven. Niet alleen om van een glaasje wijn te genieten; de frambozentaart is niet te versmaden!

(geen foto van de ijsjes, omdat fotograferen en tegelijkertijd een ijsje eten niet zo handig is ;-)

The Gelato Factory, Verschansingstraat 57, 2000 Antwerpen
Wijnbistro Patine, Leopold de Waelstraat 1, 2000 Antwerpen

Middelheimpark ©Vol van zinnen

Het Nachtegalenpark

Een beetje buiten de stad ligt het Nachtegalenpark, eigenlijk een cluster van parken: park Den Brandt, dat vooral bij joggers en picknickers geliefd is, Vogelenzang dat met zijn speeltuin veel jonge gezinnen trekt en het openluchtmuseum Middelheim, dat zoals de naam al enigszins verklapt een schat aan kunstwerken herbergt. Maak een wandeling langs de beelden en geniet daarna van een drankje en een hapje in MIKA (zie foto helemaal bovenaan).

Het Nachtegalenpark, Beukenlaan/Middelheimlaan/Floraliënlaan, 2020 Antwerpen
MIKA, Middelheimlaan 63, 2020 Antwerpen

Is liefde lastig? geeft nog veel meer Antwerpse plekjes prijs, maar die moet je maar eens ontdekken door het boek te lezen … ;-)

3 reacties → Geef jouw reactie

Ik krijg meteen zin om eens naar Antwerpen te gaan :-) Buiten het MAS heb ik nog geen van bovenstaande plaatsen bezocht. Verhalen (zoals het jouwe) die zich op specifieke plaatsen afspelen, maken het lezen altijd zoveel aangenamer!

Je boek, ligt op mijn bureautje te loeren en te wachten om gelezen te worden!… om te genieten van je werk!
Met deze foto’s en tips…ga ik lezen, bezoeken en beleven wat je in je boek schrijft,
En in de herfst… zal dat nog wel kunnen????

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.