Start de Voorleesweek met een gedicht

Nog twee dagen, en dan begint in Vlaanderen de Voorleesweek. Een week waarin iedereen wordt aangemoedigd om voor te lezen, voor jong of oud. Omdat voorlezen tal van voordelen heeft, omdat het leuk is en gezellig. Omdat het elke donkere dag een beetje lichter maakt.

Omdat ik iedereen een vrolijke voorleesweek wil toewensen, deel ik graag een – niet eerder gepubliceerd – kindergedicht over voorlezen. Jullie zouden me geen groter plezier doen dan door dit gedicht voor te lezen voor je kind, je zus, je broer, je nichtje of neefje, je mama, je papa, je vriend of vriendin … Over waarom poëzie voorlezen zo belangrijk is, schreef ik trouwens al eerder een blogpost.

Wat zijn jullie plannen de komende week? Welk boek of gedicht willen jullie voorlezen, aan wie en waarom?

Maak er een mooie week van allemaal!

Bedtijd

’s Avonds in bed
fluistert mama me warm.
Met mijn knuffel en een boek
vul ik de holte van haar arm.

Ze leest voor over een aapje
dat verstopt is in een boom.
Straks slingert het uitbundig
door het oerwoud dat ik droom.

4 reacties → Geef jouw reactie

Super, heel mooi! Ik ga het voorlezen en gebruiken in mijn NT2-klas, als je dat goed vindt :-)
Nog veel voorleesplezier!

Morgen is het boekenfeest op de school van mijn dochter. Er worden boeken verkocht voor sint en kerst (tvv de school). Ik ga er ook voorlezen. Dit gedichtje wordt mijn uitsmijter :-)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.