Nacht van de Geschiedenis met orgel en poëzie

Op 21 maart 2017 organiseert Davidsfonds de vijftiende editie van de Nacht van de Geschiedenis. Samen met organist Peter Van de Velde ben ik van de partij in de Sint-Pauluskerk in Antwerpen. Het thema van deze editie is dan ook muziek.

We laten muziek en poëzie in dialoog gaan en creëren zo een intrigerend programma dat heden en verleden verbindt. Gedichtencycli over Queen Elizabeth I, de Trojaanse oorlog en de mythe van Hero en Leander vormen samen met orgelimprovisaties en muziek van o.a. William Byrd, John Dowland en Jéhan Alain een uniek verhaal.

We beginnen eraan om 19 u en hopen natuurlijk dat jij erbij bent :-) Meer praktische informatie vind je hier of op Facebook.

Deze activiteit wordt georganiseerd door Davidsfonds Merksem.
© foto: muziekinsintpaulus.be

één reactie → Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.