Mijn eigen ‘bookshelf porn’

Al jarenlang droomde ik van ingemaakte boekenkasten. Stevige planken tot aan het plafond, gevuld met al het boekenlekkers dat ik in huis heb. Zoekopdrachten naar ‘bookshelf porn’ op Pinterest en andere sociale media voedden mijn verlangen. En kijk, soms worden dromen waar :-)

Toen mijn vriend en ik eind vorig jaar een nieuw appartement op de kop tikten en merkten dat we nog wat budget over hadden, besloten we om onze veelvuldig gebruikte én verhuisde Ikea-kasten kringloopwinkelwaarts te sturen en onszelf te verwennen.

We verhuisden half februari, maar onze tientallen dozen met boeken, cd’s en partituren bleven maandenlang ingepakt. Deftige kasten laten nog al eens op zich wachten. Maar geduld wordt altijd beloond. In mijn bureau prijkt nu alvast een kamerhoge boekenkast, waarin (bijna) al mijn boeken een plekje hebben gevonden. En ik ben er helemaal verliefd op! Soms betrap ik me erop dat ik tijdens het schrijven naar mijn kast zit te staren in plaats van naar mijn scherm.

Nu maak ik stilaan plannen om de rest van mijn nieuwe werkplek aan te kleden. Wordt vervolgd!

PS: in de woonkamer is een tweede grote boekenkast in de maak, maar die zal mijn vriend vooral mogen vullen ;-)

10 reacties → Geef jouw reactie

Mooie kast…Maar ik ben vooral jaloers op het feit dat jij nog ruimte lijkt te hebben om nieuwe boeken een plek te geven. En dat je niet horizontaal moet stapelen op de rijen boeken – want daardoor (allez, mede daardoor :-) ) biedt mijn bureau zo’n ongelofelijk chaotische aanblik…

Toen ik de foto maakte, hadden nog niet alle boeken een plekje gekregen… ;-) Maar ik heb gelukkig nog wel een beetje ruimte over. Dat is het gevolg van zéér streng selecteren voor we verhuisden :-)

Een huis zonder boeken is als een persoon zonder innerlijk leven, om het woord ziel niet te moeten gebruiken. Aan jouw boekenkast te zien, heb jij een rijk innerlijk leven.

Mag ik vragen van welk materiaal deze prachtige kast is gemaakt. Ik twijfel zelf om een kamerlingen kast te laten maken van MDF.

Eigenlijk weet ik het niet precies meer :-) We hebben de kasten laten maken bij Kast-ID en op hun webiste lees ik dat de planken en kaststructuren een kern van hout hebben. Maar dan sowieso met een kunststof laagje erop natuurlijk. Het zijn in ieder geval wel heel stevige planken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.