10 jaar kinderboekenschrijver

In september 2007 verscheen Kraai moet vliegen, mijn allereerste boek voor kinderen. Nu, tien jaar later dus, heb ik zowat twintig boeken voor kinderen en jongeren op de plank staan. Plus een hele rist verhaaltjes voor educatieve uitgeverijen. En uitgeschreven ben ik nog lang niet!

Zo’n verjaardag vraagt wat mij betreft om een hele reeks dankjewellen. Want boeken maken doe je niet alleen. Dus …

Dank je wel aan alle lezers van mijn boeken (de kritische én de enthousiaste), die me motiveren om telkens weer op zoek te gaan naar de beste ideeën en de meest bijzondere zinnen.

Dank je wel aan al wie me van dichtbij of minder dichtbij schouderklopjes geeft op momenten dat ik denk: ‘Het lukt niet. Dit verhaal komt nooit goed.’ (waardoor het meestal toch nog goed komt)

Dank je wel aan alle illustratoren die ervoor zorgen dat mijn verhalen en gedichten tot leven komen in magnifieke beelden. (een bijzondere dankjewel aan Claudia Verhelst, omdat ze mijn allereerste boekje illustreerde en we zoveel jaar later nog altijd ontzettend fijn samenwerken)

Dank je wel aan alle medewerkers van uitgeverij De Eenhoorn om al tien jaar lang échte boeken te maken van mijn gedichten en verhalen, en die met veel liefde de wereld in te sturen.

Om het feestje helemaal compleet te maken, verschijnt er binnenkort een nieuw prentenboekverhaal van mijn hand, met heerlijke illustraties van Richard Verschraagen. Wil je al een glimp opvangen van de jongste telg? Kijk dan hier!

 

 

8 reacties → Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.