Voorleesfilmpje ‘Vlad Vampier wil geen bloed’

Het is Jeugdboekenmaand. Normaal gezien zou ik nu, net als vele andere auteurs en illustratoren, volop lezingen geven in scholen en bibliotheken. Om evidente redenen kan dat nu niet. Heel jammer, natuurlijk, want al die enthousiaste kinderen geven mij normaal gezien heel veel zin om met nóg meer plezier aan mijn verhalen te werken.

Lezen kan gelukkig nog wel. Meer dan ooit! En verhalen voorlezen in een filmpje: dat kan ook. Iedereen Leest nam het fijne initiatief om op het YouTube-kanaal van de Jeugdboekenmaand filmpjes te delen van een hele rist schrijvers en illustratoren, zodat de Jeugdboekenmaand toch een echt feest blijft. Ik lees voor uit Vlad Vampier wil geen bloed, aan de hand van een kamishibai, zodat jullie de mooie illustraties van Richard Verschraagen goed kunnen zien. Kinderen vanaf 5 jaar, die van een heel klein beetje gezellig griezelen houden, zullen dit beslist een leuk verhaal vinden. En na het luisteren is het tijd voor trollenkoekjes!

PS: nood aan leuke boeken voor je kinderen deze periode? De webshop van uitgeverij De Eenhoorn blijft actief en bezorgt je boeken netjes in een pakje aan huis!

PS2: Je vindt op de website van De Eenhoorn ook een kleurplaat van Vlad Vampier wil geen bloed.

Nog geen reactie → Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.